İş Görüşmelerine Uygun Tesettür Modası

İş görüşmesine gidecek bir bayanın ilk düşündüğü şeylerden biri giyim tarzıdır. İlk izlenimi oluşturan temel durumlardan biri olan giyim tarzı hem abartısız hem de şık olmalıdır. Hal böyleyken nasıl giyinmeli, nelere dikkat etmeli, özellikle tesettür modası söz konusuyken bu denge nasıl oluşturulmalı, bu yazımızda size iş görüşmelerine uygun tesettür modası konusundan bahsedeceğiz.

  • Klasik Tesettür Kombini

İş görüşmelerinde kuşkusuz en iyi giyim tarzı klasik giyimdir. Birçok tesettürlü bayan her ne kadar gündelik yaşamında klasik bir giyim benimsemiş olsa da iş görüşmesinde daha sade ve şık bir tarzı olmalıdır. Tek parça şıklığından yararlanarak sade bir klasik elbise giymeyi tercih edebilirsiniz. Bu elbiseyi şık bir klasik ayakkabı ve pardösü ile kombin yapabilirsiniz.

  • İki Parça Tesettür Kombini

Tek parça bana göre değil ben iki farklı parça ile kombi yapmak istiyorsanız; klasik kumaş pantolon veya kumaş etek üzerine gömlek ile harika bir kombin oluşturabilirsiniz. Bunun altına ise klasik tarz bir ayakkabı ve sade bir takı kullanabilirsiniz. Üzerinizde olan her parçanın sade ve gösterişsiz olmasına özen gösterin. Makyaj yapmayı düşünüyorsanız bunun da sade ve abartısız olması çok önemlidir.

  • Renk Tercihi

İş görüşmeleri ciddiyet gerektiren giyim tarzlarını gerektirdiğini vurgulamıştık. Bildiğiniz gibi sadeliğin ve asilliğin rengi her zaman siyahtır. Siyah tercih etmek istemiyorsanız bordo, hâkî veya lacivert de tercih ederek şıklığınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git